LIJF-sessies

LIJF-sessies voor thuiswerken!

De connectie met het lijf, elkaar en het bedrijf behouden.

Thuiswerken wordt vaak sec gezien als het creëren van een werkplek  in je woon-/thuisomgeving. Geen fysieke (en informele) contactmomenten, geen wandelingen, beweging of gesprekken bij het koffieapparaat. De afstand wordt groter. Er wordt gevraagd om in een ander stramien te gaan zitten en een andere werk-instelling aan te nemen. Vaak is dat geen flexibele maar een straffe; je komt letterlijk en figuurlijk vast te zitten.

Als bedrijf kan je voor de beste ergonomische stoel of een aangepast bureau zorgen. Maar er is zoveel meer.

Hoe fijn is het als een werkgever in deze tijd laat zien dat ze haar medewerkers nog ziet staan (of in dit geval zitten…). De passiviteit van het thuiswerken weer omzetten in activiteit.

Stimuleer fysieke en mentale flexibiliteit met LIJF-sessies

LIJF-sessies

Het concept LIJF-sessies bestaat uit een combinatie van fysieke-, ademhalings- en focusoefeningen. Alle medewerkers kunnen mee doen via een online live sessie, in normale kleding. Er zijn geen attributen nodig, slechts een kopje koffie of thee voor erna. Elke sessie duurt circa 20 minuten. Voor een optimaal contact bestaat de groep uit maximaal 12 medewerkers. Maar ook een privé of duo sessie is een optie.

Van eenmalige inzet tot meervoudige inzet (bv 1x per week als ochtend stimulans en/of einde weekafsluiting)

De ademhalings- en focusoefeningen zijn gericht op stimulatie in balans met ontspanning van het lijf. Hierdoor wordt de hartslag gereguleerd, gaat meer zuurstof naar de hersenen en ontstaat meer alertheid. De rek- en strekoefeningen zorgen voor de gehele lichamelijke activatie.

Dit samen resulteert in een verhoging van de fysieke en geestelijke gesteldheid.

Het stimuleert de interactie tussen het bedrijf, de medewerkers en brengt de algehele connectie terug.

LIJF-sessies voor medewerkers…. Onbetaalbaar?!

Met de juiste waardering en oprechte aandacht speel je als bedrijf een onbetaalbare rol in de bewustwording van je medewerkers .

Een lijfsessie is een tool die ingezet kan worden om medewerkers weer energiek, veerkrachtig en gemotiveerd te krijgen. Niet alleen de vitale of lichamelijk rol wordt behandeld, maar ook juist de mentale kant om weerbaarheid op te bouwen. 

Een voorbeeld van werk- en thuissituatie die door elkaar lopen; Normaal stap je op de fiets, in de auto of trein en trek je letterlijk een deur achter je dicht. Je hersenen geven dan een seintje aan je lichaam dat de drukke werkdag afgesloten kan worden en de ontspanning en herstel kan beginnen. Met het thuiswerken missen veel medewerkers dit seintje en staan ze constant in ‘aan’ en is er geen schakelmoment.

LIJF-sessies geven ook voor deze mentale uitdagingen tips en tricks.

Voor een persoonlijke ontmoeting, stel ik mijzelf en mijn concept graag voor in deze video:


Rode-stip.png

Als u vragen over de LIJF-sessies heeft (of een proefsessie/ offerte wilt aanvragen), neem dan contact met mij op, ik beantwoord uw vraag graag!