Behandelingen

Klassieke/ontspanningsmassage

Het doel van een klassieke massage is om stress en spanningen te verminderen. Spanningen hopen zich vooral op bij de nek en schouders, maar kunnen in heel het lichaam doorwerken. De klassieke massage is gericht op ontspanning in het hele lichaam. Door massage wordt de doorbloeding gestimuleerd en blokkades opgeheven.

Sportmassage

Sportmassage richt zich op de verbetering en het onderhouden van de conditie van de spieren, welke klachten kunnen ondervinden door vermoeidheid of (over)belasting. De massage verhoogd de doorbloeding, waardoor afvalstoffen sneller uit het spierweefsel worden afgevoerd en voedingsstoffen sneller worden opgenomen. Hierdoor herstelt het lichaam sneller en zullen uw (sport)prestaties verbeteren. Bij de sportmassage wordt meer druk uitgeoefend op de spiergroepen dan tijdens de ontspanningsmassage, waar de nadruk meer op de huid ligt.

Bindweefsel-/ faciale therapeutische massage

Bindweefselmassage is een massagetechniek, waarbij de dieper gelegen laag van de huid, tussen de spieren/organen en opperhuid, behandeld wordt. Bij chronische spanning gaat het lichaam als reactie bindweefsel aanmaken op bijbehorende plekken. Bindweefselmassage valt onder de z.g.n. reflexzone therapie, wat wil zeggen dat door stimulatie van bepaalde gebieden/ zones in het lichaam, de daarbij behorende blokkades in klieren, organen en andere lichaamsdelen opgeheven kunnen worden.
Deze vorm van massage zorgt voor een betere doorbloeding van de huid en verbetert de staat van het bindweefsel. De zenuwuiteinden in het lichaam worden geprikkeld en heeft een diepere uitwerking en stimulatie op andere delen van het lichaam.
De faciale therapeutische massage is een vorm van bindweefselmassage die niet alleen de opperhuid losser maakt, maar ook de dieper gelegen spieren, de aanhechting van de spieren en het weefsel eromheen. Hoewel het een gevoelige vorm van massage is zal er direct een pijnverlichting en verbeterde mobiliteit optreden.

Voorafgaand aan elke massage vindt er altijd een anamnese (gesprek), eventueel aangevuld met een lichamelijk onderzoek, plaats om aandachtspunten en wensen te bespreken.
Hoe ontspannen of voorbereidend een massage ook kan zijn, er zijn ook omstandigheden waarbij het niet verstandig is een massage te ondergaan, deze omstandigheden zijn bijvoorbeeld koorts, ontsteking, huidziekten en hoge bloeddruk.